لیست اختراعات سعيد سحرخيز
تركيبات فنلي به دليل ويژگي هايي نظير سميت و اثر سوء بر سلامت انسان و موجودات زنده براساس طبقه بندي آژانس حفاظت محيط زيست آمريكا جزء آلاينده هاي داراي تقدم مي باشند در سالهاي اخير كاربرد آنزيم پراكسيداز جهت حذف فنل از جريان فاضلاب هاي صنعتي مطرح شده است. آنزيم پراكسيداز موجود در پوسته سويا كاتاليزور واكنش اكسيداسيون فنل و امين هاي آروماتيك با پراكسيد هيدروژن مي باشد. راديكال هاي فنل و آمين آروماتيك توليد شده بوسيله واكنش اكسيداسيون واكنش پذيري بالايي براي تشكيل پيلمرهاي غير قابل حل در آب دارند كه به كمك ته نشيني با فيلتراسيون حذف مي شوند. پوسته سويا منبع بسيار بزرگي از آنزيم پراكسيداز مي باشد. نتايج نشان مي دهد كه تا يك مقدار بهينه از غلظت پراكسيد هيدروژن حذف فنل در بالاترين ميزان مي باشد. مطالعات نشان داده است كه PH=7 مناسب براي حذف بالاي فنل مي باشد. در حقيقت پوسته اي سويا موجب مي شود كه از غير فعال شدن فوري آنزيم جلوگيري شود. در واقع با افزايش مقدار پوسته هاي سويا درصد حذف فنل افزايش مي يابد. در اين تحقيق براي استفاده از حداكثر كارايي پوسته هاي سويا و افزايش قابليت استفاده از اين منبع آنزيمي در راكتور بستر آكنده پودر پوسته سويا را در داخل دانه هاي ژل آلژينات تثبيت كرديم. با اين كار امكان استفاده آسان از پر كن ها (آنزيم تثبيت شده) در شرايط مختلف همچنين نگهداري و استفاده مجدد از آنها فراهم مي شود. همچنين در اين روش بدليل شكل يكنواخت پر ن ها از كاتاليزه شدن و گرفتن ستون در هنگام عبور پساب جلوگيري مي شود.
اختراع كاهنده اتلاف حرارتي بخاري گازسوز و مرطوب كننده هوا مربوط به حوزه بازيافت و بهينه سازي مصرف انرژي مي باشد و اولين بار از طراحي جديدي براي كاهش اتلاف حرارتي بخاري هاي گازسوز و همچنين مرطوب كردن هوا استفاده شده است. مشكل موجود در بخاري هاي گازسوز، هدر رفت مقدار زيادي انرژي در حدود 15% از انرژي كل بخاري، از طريق لوله گازهاي خروجي مي باشد. هدف اين اختراع در حقيقت بازيابي اين انرژي اتلافي براي گرم كردن محيط اتاق و تامين رطوبت مورد نياز از اين طريق مي باشد و كاربرد آن در مناطقي است كه براي گرمايش از بخاري هاي گازسوز استفاده مي كنند. وسيله مورد نظر شامل يك استوانه داخلي محاط شده توسط يك استوانه مخروطي خارجي است كه از قسمت پايين به هم متصل شده اند. حجم داخلي وسيله ا ليتر مي باشد. وسيله همانند يك قطعه از لوله بخاري روي بخاري نصب شده و فضاي مياني دو استوانه با آب پر مي شود. پس از روشن شدن بخاري حرارت اتلافي از لوله بخاري آب را گرم كرده و ميزان مشخصي از حرارت اتلافي به صورت رطوبت و گرما از بالاي وسيله و مقداري از گرما از سطح خارجي (استوانه مخروطي خارجي) به محيط داخل اتاق بازگردانده مي شود.
سيستم استريل كننده هوا و تجهيزات توسط بخار پراكسيد هيدروژن جهت از بين بردن كليه ميكروارگانيسم ها در حوزه بيوتكنولوژي كاربرد دارد. امروزه متداول ترين و ساده ترين روشي كه براي استريل سازي اتاق هاي تميز در شركت هاي دارويي و صنايعي كه نياز به محيط استريل و بدون آلودگي زيستي دارند استفاده از گاز فرمالين و اتيلن اكسايد است كه سرطانزايي هر دو گاز ثابت شده است. در سيستم جديد با استفاده از خاصيت پيزوالكتريك سراميك، مولكول هاي پراكسيد هيدروژن را به ذرات ريز و با استفاده از جريان هوا و عبور از جريان الكتريكي، تبديل به ذرات بارداري ميكند كه وارد محيط مورد نظر ميشود و با استفاده از دمنده هاي مختلف با توجه به ابعاد محيط، جريان پيوسته اي از بخار پراكسيد هيدروژن باردار به همه قسمت ها و تجهيزات ميرسد. پراكسيد هيدروژن با توجه به خاصيت اكسيد كنندگي شديد با ديواره غشاء، DNA و پروتئين ميكروارگانيسم ها واكنش مي دهد و آنها را از بين مي برد. پس از طي مدت زماني پراكسيد تجزيه شده و تبديل به دو ماده مفيد يعني آب و اكسيژن مي شود. از كاربردهاي اين روش ميتوان به اتاق هاي تميز در صنايع داروسازي، بيمارستان ها، اتاق عمل، صنايع غذايي و دام و طيور و... اشاره كرد.
موارد یافت شده: 3